Суд знову продовжив розслідування справи про заволодіння 51 млн грн ДСА

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 грудня строк розслідування кримінального провадження про заволодіння понад 51 млн грн Державної судової адміністрації під час закупівлі судами обладнання для протоколювання судових засідань та відеоконференцій.

Таке рішення 17 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд продовжити слідство. За його словами, у справі необхідно провести ще низку слідчих і процесуальних дій.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017000000001155 від 13.04.2017, до восьми місяців, тобто до 30 грудня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцю Держсудової адміністрації та керівниці приватної компанії. Слідство встановило, що експосадовець разом із очільницею приватної компанії організували впродовж 2016-2018 років закупівлі обладнання для потреб ДСА України, яке за своїми технічними характеристиками не відповідало вимогам у сфері захисту інформації, дотримання яких є обов'язковими при фіксації перебігу судових засідань. Експертиза також зафіксувала завищення ціни поставки. Загалом, згідно з даними експертиз, ДСА незаконно переплатила за поставлену техніку близько 51 млн грн.

Раніше антикорупційні органи провели обшук у приміщенні ДСА у межах цієї справи. В результаті слідчих дій вилучили речі, на які наклали арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: