У Донецьку після обстрілу пивзаводу заявили про витік аміаку з цистерн

Читать на русском
Жителям району порекомендували не залишати приміщень, вжити заходів для більш щільної герметизації квартир та приватних будинків
Ілюстративне фотоTelegram

У тимчасово окупованому росіянами Донецьку в результаті обстрілу території Донецького пивоварного заводу в Калінінському районі міста ввечері 10 серпня стався витік аміаку. На території заводу, де імовірно розташовувалася військова база окупантів, вирує пожежа.

Про це повідомляє низка українських каналів у Telegram з посиланням на місцеві джерела.

Очевидці скаржаться, що в повітрі відчувається дуже сильний і дуже неприємний запах. Тим часом терористичний псевдоштаб «територіальної оборони ДНР» заявляє, що зона ураження в результаті витоку аміаку становить близько двох кілометрів.

Жителям району порекомендували не залишати приміщень, вжити заходів для більш щільної герметизації квартир і приватних будинків. Також рекомендується дихати через ватно-марлеві пов'язки, змочені 5% розчином лимонної або оцтової кислоти.

Нагадаємо, з 11 серпня в Донецькій області почне діяти особливий режим в'їзду, виїзду та руху транспортних засобів.

У середу, 10 серпня, війська рф обстріляли центр Бахмута Донецької області. В результаті - загинуло семеро людей, а шестеро отримали поранення різного ступеня тяжкості. Всього в Донецькій області з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 705 мирних жителів. Поранення отримали понад 1800 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: