У КМДА розповіли, коли у столиці відкриють додаткові садочки

Читать на русском
У столиці поступово мають намір відкривати додаткові дитячі садки – зараз працює 38 дошкільних закладів.

У столиці поступово мають намір відкривати додаткові дитячі садки – зараз працює 38 дошкільних закладів, які доступні лише тим батькам, які працюють у критичній інфраструктурі або служать у ЗСУ.

Коли відкриватимуть додаткові садки, розповів заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський у Facebook.

За словами столичного чиновника, зараз у столиці ходять до садків 1750 дітей. Звичайно, працюють лише ті садочки, в яких є укриття.

Дошкільна освіта: як в Україні змінювалася кількість дитячих садківЯк в Україні змінювалася кількість закладів дошкільної освіти, дітей у них і місць – на інфографіці.

«Головною причиною відкриття дошкільного навчального закладу була наявність укриття. Крім того, місто розробило досить дієвий механізм віднесення до чергових садків дітей виключно працюючих батьків або тих, хто проходить службу у Збройних силах чи правоохоронних структурах», - зазначив Мондрієвський.

Для киян, чиї діти вже ходили до того чи іншого садка, достатньо надати довідки з роботи від обох батьків до свого ДОП та отримати направлення до чергового садка в районі.

Для батьків, чиї діти не зареєстровані у столиці, необхідно пройти реєстрацію в електронній черзі, оформитись у київський садок і після цього також звернутися до свого ДОП та отримати направлення.

Також Мондрієвський повідомив, що садки у всіх районах відкриватимуть поступово з огляду на наповнюваність вже відкритих дошкільних закладів. У разі потреби місто готове додатково відкрити необхідну кількість садків, які вже відповідають вимогам безпеки.

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні у звичному форматі на тлі воєнного стану працюють 1,4 тис. дитячих садків, ще в стільки ж є чергові групи. Загалом дитсадки працюють у 20 областях країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: