За час повномасштабного вторгнення рф Україна повернула тіла понад 400 загиблих – Верещук

Читать на русском
Україні вдалося повернути тіла понад 400 загиблих  протягом повномасштабної війни з росією.
president.gov.ua

Україні вдалося повернути тіла понад 400 загиблих протягом повномасштабної війни з росією.

Про це в ефірі телемарафону повідомила віцепрем'єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона зазначила, що росія не хоче показувати своїм громадянам масові передачі тіл, тому роблять це потайки.

«У нас уже більш як 400 тіл, які ми повернули. Але це точно мало, бо ми знаємо, що тіл є набагато більше. Росія не хоче показувати своїм громадянам масові передачі тіл, вони розуміють, до якого вибуху це призведе, тому роблять це ледь не потайки, роблять це не афішуючи, і намагаються не передавати нам тіл», – розповіла Верещук.

Один гелікоптер та сто бійців: оприлюднені нові дані про втрати росіїМинулої доби, 2 липня, російська армія втратила ще 100 своїх військових у війні проти України і, зокрема, один гелікоптер. Усього вже знищено близько 35 970 окупантів.

Також вона розповіла про проблему щодо ідентифікації тіл росіянами. За словами Верещук, Україна проводить ідентифікацію і генетичну експертизу тіл за європейськими протоколами, на відміну від росіян.

«Перебуваючи у стані орди та середньовіччя, вони мають свої протоколи. І в майбутньому це буде великою проблемою, бо ті експертизи, які проводять вони, генетичні, точно не будуть співпадати, і ми, можливо, не будемо бачити у списках тих тіл, які вони нам будуть навіть передавати. Це проблема, але ми теж думаємо, як її вирішити», – додала міністерка.

Нагадаємо, у Запорізькій області у вівторок, 28 червня, пройшла чергова операція щодо повернення тіл загиблих українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: