Ворог досяг часткових успіхів на фронті, існує загроза ракетних ударів із Білорусі – Генштаб

Читать на русском
Війська росії досягли часткових успіхів на декількох напрямках. Наразі є загроза продовження ракетних ударів із території Білорусі.

Війська росії досягли часткових успіхів на декількох напрямках. Наразі є загроза продовження ракетних ударів із території Білорусі.

Про це повідомляє Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямку ворог може вдатися до провокаційних дій з території Білорусі. Очікується продовження авіаційних та ракетних ударів.

На Сіверському напрямку окупанти закріплюються у прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою сковування дій наших бійців. Ворог вів мінометний обстріл поблизу Покровки та Старого Сумської області та застосував артилерію в районах населених пунктів Порозок та Верхня Пожня Сумської області.

На Слобожанському напрямку окупанти намагаються не допустити просування наших військових. Проводять розвідку.

На Харківському напрямку окупанти намагалися штурмувати в районі населеного пункту Дементьєвка, проте одержали відсіч. Наші бійці відбили штурм у напрямку Довгалівки та Залимана. Щоб ввести наших бійців в оману, російські військові встановлюють на оборонних позиціях дерев'яні макети танків.

На Слов'янському напрямку ворог намагається покращити своє становище, аби розпочати наступ на населені пункти Барвінкове та Слов'янськ.

На Донецькому напрямку окупанти намагаються оточити наших бійців у районі міста Лисичанськ та заблокувати місто з півдня та південного заходу. Намагається поповнити свої втрати серед складу та техніки.

На Лисичанському напрямку ворог обстрілював у районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам'янка та Соледар.

«Ворог проводив наступ у напрямку Волчеярівка – Верхньокам'янка, має частковий успіх, закріплюється на південь від Лисичанського нафтопереробного заводу. Для відволікання зусиль наших військ, що вів наступ на напрямі Підлісне-Лисичанськ, успіху не мав, відійшов», - пише пресслужба.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли з артилерії в районах населених пунктів Берестове, Клинове, Бахмут, Вершина та Травневе. Наші бійці дали відсіч під час ворожої розвідки в районі Берестового та наступ у напрямку Мідна Руда – Клинове.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Піски, Авдіївка, Катеринівка, Червоне та Малинівка, щоб не допустити перекидання наших бійців на інші напрямки. Також завдали удару поблизу Красногорівки авіацією.

«Українські воїни зупинили наступ окупантів у напрямку Петровське-Шевченка та відкинули ворога назад», - додає Генштаб.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Також існує можливість ворожого штурму на окремих напрямках з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

Нагадаємо, у понеділок, 27 червня, внаслідок ракетних ударів по Кременчуку Полтавської області спалахнула пожежа у ТЦ «Амстор». На місці працюють рятувальники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: