Італія може оголосити протокол підвищеної готовності через брак російського газу

Читать на русском
Італія може оголосити стан підвищеної готовності щодо газу наступного тижня, якщо рф продовжить обмежувати його поставки в країну.
depositphotos

Італія може оголосити стан підвищеної готовності щодо газу наступного тижня, якщо рф продовжить обмежувати його поставки в країну.

Про це повідомляє Reuters.

«Стан підвищеної готовності викличе ряд заходів, спрямованих на скорочення споживання, в тому числі нормування газу для окремих промислових споживачів відповідно до чинних контрактів, збільшення виробництва електроенергії на вугільних ТЕС, а також запит на імпорт більшої кількості газу від інших постачальників», – йдеться в повідомленні.

Протокол надзвичайної газової ситуації передбачає три етапи переходу від стану попередньої готовності, введеного в кінці лютого після повномасштабного вторгнення росії в Україну, до переходу до стану підвищеної готовності, а потім до надзвичайного стану.

Нагадаємо, щоб відмовитися від імпорту російського газу ЄС має намір збільшити закупівлі скрапленого газу в США і Катарі, а також наростити потужності зеленої енергетики.

У середу, 15 червня, Ізраїль, Єгипет і Європейський союз підписали Меморандум про експорт природного газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: