До Києва повернулася консультативна місія ЄС

Читать на русском
Консультативна місія ЄС в Україні повернулася до штаб-квартири місії у Києві, демонструючи свою підтримку та відданість.
euam-ukraine.eu

Консультативна місія ЄС в Україні повернулася до штаб-квартири місії у Києві, демонструючи свою підтримку та відданість.

Про це йдеться у повідомленні на сайті КМЕС у середу, 18 травня.

Керівники посольств США, Британії, Німеччини і Франції вперше з початку вторгнення зустрілися у КиєвіВперше від початку повтомасштабного вторгення росії керівники посольств чотирьох країн зустрілись у Києві.

«Вимушена евакуюватися з Києва, а також з усіх польових офісів в Україні у зв'язку з повномасштабним російським вторгненням 24 лютого, демонструючи свою всіляку підтримку та відданість Україні, місія приєднується до низки держав-членів ЄС та інституцій та повертається до Києва», - сказано повідомленні.

У місії зазначили, що перша група радників як міжнародних, так і українських проведе оцінку потреб разом із ключовими партнерами місії. Виходячи з цієї оцінки, і якщо умови безпеки залишаться сприятливими, намір полягає в тому, щоб поступово збільшувати присутність КМЕС в Україні протягом літа.

«Оскільки завдання КМЕС розширено та включають консультації з розслідування та кримінального переслідування міжнародних та військових злочинів, ця перша основна група, спрямована до Києва, складатиметься, серед іншого, з радників з кримінальних розслідувань, які тісно співпрацюватимуть з Офісом генерального прокурора України», - пояснили у КМЕС.

Нагадаємо, раніше до Києва повернулася посол Британії. А у травні Німеччина відновила роботу посольства в українській столиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: