Спроба прориву військ росії на Сумщині: загинув український прикордонник

Читать на русском
У понеділок, 16 травня, під час спроби російської диверсійної групи прорвати кордон у Сумській області загинув український прикордонник Олександр Поповченко.
facebook.com/HlukhivRadaGovUA

У понеділок, 16 травня, під час спроби російської диверсійної групи прорвати кордон у Сумській області загинув український прикордонник Олександр Поповченко.

У загиблого залишилися дружина та діти, повідомляє Глухівська міськрада у Facebook.

За інформацією відомства, Поповченко був інспектором прикордонної служби другої категорії, мав десятирічний досвід служби у Державній прикордонній службі. Після повномасштабного вторгнення повернувся до прикордонних військ, був мобілізований до відділу прикордонної служби «Глухів».

«Глухівець Поповченко разом із побратимами вступив у бій з диверсійно-розвідувальною групою ворога рано-вранці, отримав смертельне поранення», - йдеться в повідомленні.

У 44-річного Олександра Поповченка залишилися дружина та двоє дітей. Прощання із ним відбудеться у вівторок, 17 травня.

За офіційною інформацією, це була спроба прориву державного кордону. Ворог відкрив вогонь по прикордонній території Шосткинського району з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів. Під прикриттям вогню на територію України намагалися зайти ворожі ДРГ.

Прикордонники дали жорстку відсіч росіянам, які відступили за лінію державного кордону.

Нагадаємо, вранці 16 травня з боку російських окупантів була спроба прориву через кордон у Сумській області. Під прикриттям вогню до області намагалися зайти диверсійно-розвідувальні групи.

У ніч проти 15 травня російські військові завдали ракетного удару по Сумській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: