У росії заявили про зміну позиції щодо вступу України до ЄС

Читать на русском
У Росії змінилася позиція щодо вступу України до Євросоюзу - швидше за все в москві виступатимуть проти такої перспективи.
rferl.org

У Росії змінилася позиція щодо вступу України до Євросоюзу - швидше за все в москві виступатимуть проти такої перспективи.

Про це повідомляє РІА Новости.

У ЄС назвали строки надання Україні другого траншу допомогиЄвросоюз надасть Україні другий транш макрофінансової допомоги розміром 600 млн. євро до 20 травня 2022 року.

«Позиція росії щодо бажання Києва вступити до ЄС змінилася, тепер вона схожа на позицію щодо вступу України до НАТО», - заявив заступник постійного представника росії при ООН Дмитро Полянський.

У березні російський переговорник Володимир Мединський, який бере участь у консультаціях щодо врегулювання військового конфлікту з Україною, говорив, що українська сторона у проєкті мирного договору пропонувала відмову від вступу до НАТО за умови, що москва не буде проти її членства в ЄС.

До цього Росія категорично проти виступала проти вступу України до НАТО, пояснюючи це загрозою безпеці. Фактично повернення до позаблокового статусу є однією з метою війни проти України.

Раніше стало відомо, що окупанти розповсюджують фейки, що начебто Україну не хочуть бачити в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: