З російського полону повернулися до України двоє пілотів

Читать на русском
В українській розвідці повідомили про повернення двох пілотів, яких захопили в полон російські окупаційні війська.

Двох українських військовослужбовців-пілотів повернули до України. Вони перебували в полоні окупаційних військ російської федерації з 8 березня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Зусиллями ГУР МО звільнено двох українських пілотів, які перебували в полоні російських окупантів. Іван Пепеляшко та Олексій Чиж потрапили в полон 8 березня в районі села Нова Басань (Чернігівська область). Для наших пілотів кілька разів змінювали місце утримання, зрештою їх доправили в СІЗО міста Курськ, де вони перебували в камері ще з вісьмома українськими офіцерами», – інформує розвідка.

За словами пілота Пепеляшко, попри серйозні поранення в СІЗО, більшість українців не отримують елементарної медичної допомоги. Також окупанти постійно проводили виснажливі допити. Як стверджує інший пілот, кожен допит традиційно починався з путінської пропаганди щодо того, що «Україну придумав Ленін».

Варто зазначити, що другий обмін полоненими пройшов 1 квітня. Тоді з російського полону звільнили 86 українських військових, у тому числі 15 жінок.

Нагадаємо, що Україна та росія провели перший повноцінний обмін військовополоненими 24 березня, рівно через місяць посіля початку повномасщтабного вторгнення рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: