Українці не зможуть зателефонувати на російські номери – доступ обмежено

Читать на русском
Абоненти українських мобільних операторів не зможуть додзвонитися російським – доступ обмежений з метою безпеки.

Абоненти українських мобільних операторів не зможуть додзвонитися до абонентів російських операторів.

Про це повідомили у Держспецзв'язку.

«Такі заходи необхідні для того, щоб окупанти не могли передавати інформацію з українських телефонів до Росії та Білорусі. Також подібні обмеження діють для абонентів, які мають фіксований зв'язок», – розповіли у відомстві.

Крім того, мобільні оператори обмежили можливість активації нещодавно придбаних мобільних карток – щоб окупаційні війська не могли в ході своїх постійних мародерств викрадати сім-картки та використовувати їх.

У Держспецзв'язку рекомендували встановити на телефон пароль та пін-код для сім-карти, оскільки почастішали у разі крадіжки мобільних телефонів українців росіянами.

«Мобільні мережі в Україні працюють у надзвичайному режимі оперативно-технічного управління. Мобільний зв'язок та доступ до інтернету забезпечені, однак на місцевості, де продовжуються контрдиверсійні або бойові дії, можуть бути перебої зі зв'язком та доступом до інтернету», – попередили у службі.

Нагадаємо, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що інформація про можливе відключення мобільного зв'язку та інтернет зв'язку не відповідає дійсності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: