Україна відкрила кримінальне провадження проти Путіна та членів Ради безпеки РФ

Читать на русском
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила про порушення кримінальної справи проти президента Володимира Путіна та членів Ради безпеки РФ після заяв про визнання «ЛДНР».

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила про порушення кримінальної справи проти президента Володимира Путіна та членів Ради безпеки РФ після заяв про визнання «ЛДНР». Провадження розпочате за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу.

Про це повідомила генпрокурор у Facebook.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Генпрокурор нагадала, що 15 лютого депутати Держдуми звернулися до Путіна із проханням визнати незалежність «ЛДНР». Венедіктова додала, що 21 лютого відбулося засідання Ради безпеки РФ, на якому прозвучали заяви з підтримкою цієї ідеї.

«Наші дії – реєстрація кримінального провадження за ч.2 ст. 110 КК України – публічні заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, здійснені представником влади», - написала генпрокурор.

За її словами, українські прокурори займуться цією справою за повною програмою.

«Їздити на шопінг членам цього закритого клубу «за кордоном» стане важко», - запевнила Венедіктова.

Нагадаємо, у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: