Президент Туркменістану заявив, що йде з посади

Читать на русском
Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов заявив про намір поступитися своєю посадою. Позачергові вибори відбудуться у березні.
фото REUTERS

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов заявив про намір поступитися своєю посадою. Позачергові вибори президента Туркменістану заплановані на 12 березня.

Про це в суботу, 12 лютого, повідомляє Reuters з посиланням на Центрвиборчком країни.

Президент Туркменістану розпродає десятки броньованих «Мерседесів»Апарат президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова виставив на продаж 25 броньованих Mercedes-Maybach S600L.

Так, на засіданні Народної Ради в п'ятницю Бердимухамедов, який обіймає посаду президента 15 років, заявив про намір поступитися своєю посадою молодому керівнику, залишивши за собою лише посаду голови Халк Маслахати (верхньої палати парламенту) країни.

Пізніше він доручив ЦВК розпочати підготовку до проведення позачергових президентських виборів.

В даний час в уряді Туркменістану посаду віце-прем'єра обіймає син президента Сердар Бердимухамедов, який займається фінансово-економічним комплексом з липня 2021 року.

Згідно з Конституцією Туркменістану, президент обирається строком на сім років. Чергові президентські вибори мали відбутися 2024 року.

Нагадаємо, у грудні минулого року Туркменістан зробив вакцинацію від коронавірусу обов'язковою для всіх дорослих.

В 2020 році у Туркменістані заборонили слово «коронавірус».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: