Ліки за «ковідну» тисячу зможуть купити більше українців: для кого розширять програму

Читать на русском
В Україні витрачати тисячу за повний курс вакцинації на ліки хочуть дозволити людям із інвалідністю. Яка потрібна група і з якого віку.
t.me/Denys_Smyhal

В Україні витрачати тисячу за повний курс вакцинації на ліки хочуть дозволити людям з інвалідністю І групи. Над розширенням дії програми «єПідтримка» вже працюють Мінцифри та Мінсоцполітики.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді в ОПУ у понеділок, 24 січня.

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Мінсоцполітики спільно з Мінцифри працюють над можливістю розширення ініціативи президента «єПідтримка» та на інші групи населення. Так, розглядається можливість дозволити використання цих грошей на ліки для осіб з інвалідністю першої групи незалежно від віку», - сказав він.

Шмигаль також додав, що в Україні вже понад 7,5 млн. громадян отримали виплати в рамках цієї програми.

Нагадаємо, з 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити на ліки тисячу гривень, які вони отримали у рамках програми «єПідтримка».

В Україні з 19 грудня офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка», яка передбачає виплату 1 тисячі гривень за повну вакцинацію від коронавірусу. Спочатку вона була лише для громадян віком від 18 років.

Гроші можна витратити на книги, кіно, театри, концерти, спортклуби, квитки на подорожі. Українці віком від 60 років можуть купити за неї ліки.

Наразі програму готуються розширити і для підлітків. У МОЗ повідомляли, на що вони матимуть змогу витратити гроші.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: