Суд не побачив порушень у подарунку нардепу від групи «Довіра» Єфімову

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув протокол Нацагентства і не побачив у ньому адміністративного порушення, яке нібито вчинив український політик.
Максим Єфімовфото: vp.donetsk.ua

Районний суд не побачив ознак порушень у подарунку народному депутату України групи «Довіра» Максиму Єфімову, якому підприємство придбало низку авіаперельотів по Україні.

Таке рішення 3 грудня ухвалила суддя Печерського райсуду Києва Світлана Шапутько, повідомляє «Слово і діло».

У протоколі Національного агентства з питань запобігання корупції вказується, що нардеп Єфімов отримав подарунок у вигляді авіаперельотів рейсами Київ-Харків-Київ та Київ-Дніпро. Вказані авіаквитки придбало ПАТ «Енергомашспецталь». Згідно з наданими ПАТ «Енергомашспецсталь» рахунками та маршрут-квитанціями авіаперельотів акціонерне товариство неодноразово оплачувало через ТОВ «Авіатор Нестеров» авіаквитки Єфімова, придбані в авіакомпаній ПАТ «Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України», ТОВ «Авіаційна компанія «Роза Вітрів» та ТОВ «Авіакомпанія Скайап».

Максим ЄфімовНародний депутат України

Зокрема, з 2019 року ПАТ «Енергомашспецталь» придбало в авіакомпанії МАУ 21 квиток на перельоти для Єфімова; у фірми «Роза Вітрів» – з 2020 року придбали 13 квитків і ще 2 квитка було придбано у авіакомпанії «Скайап». Таким чином, нардепу Єфімов у період 2019-2020 років отримав від ПАТ «Енергомашспецсталь» подарунки сукупною вартістю 352 124 грн.

Сам політик заперечив свою вину. Він вказав, що з 2014 року він є головою науково-технічної ради ПАТ «Енергомашспецсталь» та президентом цієї компанії. За словами Єфімова, між ним є договір, згідно якого ПАТ «Енергомашспецсталь» зобов'язалося оплачувати витрати політика зі здійснення наукової діяльності, спрямованої на отримання і використання ПАТ «Енергомашспецсталь» нових знань. Адвокати теж заперечували проти вини.

У суді допитали працівника НАЗК, який склав протокол на Єфімова. Він вказав, що договір між ПАТ «Енергомашспецсталь» і нардепом не містить вимог про оплату послуг з авіаперевезення. Самого політика викликали для дачі пояснень, але він не з'явився.

Однак, суддя Шапутько не побачила порушень в діях нардепа Єфімова. На її думку, вказаний договір між ПАТ «Енергомашспецсталь» і політиком таки передбачає оплату послуг на перевезення, зокрема, пункт 3.2.3 вищевказаного документу. Таким чином, в діях Єфімова відсутній склад адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, 20 липня 2021 року НАЗК склало і скерувало до суду протокол на нардепа Єфімова.

Раніше «Слово і діло» повідомляло, що політик входить до топ-9 депутатів-прогульників. Верховна рада позбавляла зарплати Єфімова за 19 місяців і разом з ним ще 8 депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: