Ліквідація Шкіл вищої спортивної майстерності: у Мінспорту назвали аргументи

Читать на русском
Вадим Гутцайт розповів, навіщо потрібно ліквідувати Школи найвищої спортивної майстерності. За словами міністра, багато тренерів та спортсменів там не відповідають кваліфікації.
Слово і діло

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів, навіщо потрібно ліквідувати Школи вищої спортивної майстерності та замінити їх на Центри олімпійської підготовки.

Нагадаємо, що таку реформу передбачає урядовий законопроєкт №5848 «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру та спорт».

«Ми почали аналізувати роботу всіх ШВСМ… Повірте мені, що там дуже багато проблем, які я навіть не називатиму вголос. Дуже багато спортсменів, які не відповідають своїй кваліфікації, дуже багато тренерів, які не відповідають кваліфікації. Ми ж говоримо про ліцензії, ми ж говоримо про медалі. Це школи найвищої спортивної майстерності! Це має бути топ спортсменів, які готуються до чемпіонатів світу, Європи та до Олімпійських ігор! А там половина цієї відповідності не має, половина тренерів не відповідають цьому. Одна з найвидатніших, найкращих, напевно, за останні 10 років спортсменів України у світі, – не хочу називати прізвища, – у групі у тренера, який ніколи з нею в залі не знаходився, але він за неї отримує зарплату», – розповів міністр у інтерв'ю «Слово і діло».

За словами Гутцайта, після закриття ШВСМ одразу відкриватиметься Центр олімпійської підготовки. І кожен тренер там отримуватиме зарплату чітко за тих спортсменів, яких він готує для виступу у чемпіонатах світу та Олімпійських іграх.

«Якщо у Школах мільйони гривень, а результату немає жодного? Зі 100 спортсменів, які фінансуються, 2-3 показують результат, а 97 – нічого не показують, значить ми на правильному шляху чи не правильному? Отже, є проблема, отже, треба цими проблемами займатися», – сказав голова Мінспорту.

Нагадаємо, Вадим Гутцайт також повідомив, що Україна боротиметься за проведення юнацьких Олімпійських ігор у 2028 році та зимових Олімпійських ігор у 2030 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: