Карпати далі засипає снігом: рятувальники попереджають про лавини

Читать на русском
У Карпатах справжня зима. У неділю, 5 грудня, у горах засипає снігом, тому зберігається загроза снігових лавин.
facebook com MNS gov UA

У Карпатах справжня зима. У неділю, 5 грудня, у горах засипає снігом, тому зберігається загроза снігових лавин.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

У зв'язку з інтенсивним приростом снігового покриву, 5 грудня, у високогір'ї східної частини Закарпатської області втримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Як зазначають синоптики, протягом 5 грудня у Карпатах падатиме сніг, температура повітря може опуститись до 10 градусів морозу.

Туристів просять ретельно планувати похід в гори, об'єктивно оцінювати свої сили і фізичний стан, а також стежити за зміною погодних умов в Карпатах.

Також рятувальники закликають не виходити на маршрути під час негоди та реєструвати свій похід в гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Це можна зробити заздалегідь через онлайн форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Нагадаємо, через сильний мороз і снігопади в Карпатських горах рятувальники розгорнули мобільні пункти обігріву на чотирьох перевалах.

Зауважимо, сьогодні, 5 грудня, вдень у західних областях України очікується невеликий мокрий сніг із дощем. На решті території опадів не прогнозується.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: