Мороз та мокрий сніг: якою буде погода на вихідних

Читать на русском
Синоптики повідомляють, що на вихідних в Україні температура повітря опуститься до -13. Варто також очікувати мокрий сніг.
Pixabay

Синоптики повідомляють, що на вихідних в Україні температура повітря опуститься до -13. Варто також очікувати мокрий сніг.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Сьогодні, 4 грудня у східних та південних областях України очікуються дощі з мокрим снігом протягом доби. На решті територій синоптики прогнозують мінливу хмарність та без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, на дорогах збережеться ожеледиця.

Відомо, що стовпчики термометрів у деяких регіонах може опуститися до -13. Зокрема, 4 грудня у північних областях вдень від 0 до +2, вночі -3 -7 градусів На заході країни вдень від 0 до -2, а вночі вдарять морози від -3 до -13. У східних областях +3 +7 градусів вдень, вночі від 0 до +6 градусів. Також синоптики зазначають, що на півдні країни вдень від +3 до +8, вночі 0 +6 градусів, а у центральних областях від 0 до +2 вдень, а вночі від +1 до -6 градусів.

У неділю, 5 грудня, вдень можливий сніг в Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій та Львівській областях. На решті території без опадів. Повітря прогріється до +1, а вночі опускатиметься до -7.

Нагадаємо, рятувальники закликали не ходити до Карпатських гір через морози. У ніч на суботу, 4 грудня, у Карпатах температура повітря знизилась до -15 градусів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: