З'ясувалась попередня причина смертельної аварії в Болгарії

Читать на русском
В автобусі їхали туристи із Північної Македонії, які поверталися з Туреччини. У ніч на вівторок автобус врізався в дорожню огорожу, вирвав її і спалахнув від тертя.

Причиною смертної ДТП, у якій загинуло понад 40 пасажирів автобуса, стала людська помилка.

Про це заявив голова Національної розслідувальної служби Болгарії Борислав Сарафов, пише видання Reuters.

Версія теракту та технічна несправність автобуса – виключена.

«Розтин показує, що всі жертви загинули переважно від задухи після початку пожежі, а не від травм чи опіків, які б викликали вибух», - розповів Сарафов.

В автобусі їхали туристи із Північної Македонії, які поверталися з Туреччини. У ніч на вівторок автобус врізався в дорожню огорожу, вирвав її і спалахнув від тертя.

За словами Сафарова, ніхто не міг вибратися з перших дверей, бо там було сильне загоряння. Всі скупчилися перед задніми дверима, але вони були заблоковані дорожньою загородою, яка зупинила автобус.

Також слідчі повідомили про 45 жертв катастрофи, хоча й досі було знайдено лише 44 тіла. Наразі з'ясовується, чи йдеться про пасажира, який вижив в аварії, чи про туриста з цієї групи, який поїхав іншим автобусом.

Болгарія вже відправила двох чиновників до Північної Македонії, щоб отримати ДНК родичів жертв для того, щоб ідентифікувати загиблих.

Раніше повідомлялося, що в Болгарії згорів автобус з туристами. Аварія, як передбачається, могла статися через сильний дощ або через те, що водій міг заснути за кермом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: