На Вінниччині лікарі продавали фейкові COVID-документи

Читать на русском
У Вінницькій області поліцейські викрили групу, яка налагодила схему продажу фіктивних COVID-сертифікатів. Серед зловмисників були лікарі та працівники туристичної сфери.

У Вінницькій області поліцейські викрили групу, яка налагодила схему продажу фіктивних COVID-сертифікатів. Серед зловмисників були лікарі та працівники туристичної сфери.

За попередньою інформацією, до групи входили медичні працівники двох лікарень області, працівники вінницьких турфірм та посередники.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Зловмисники продавали підроблені сертифікати про вакцинацію з внесенням інформації до електронної системи охорони здоров'я близько двох місяців.

Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 362 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право на доступ до неї). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, як в інших країнах карають за підробку сертифіката вакцинації від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: