Українська система охорони здоров'я знаходиться на межі через коронавірус – медик

Читать на русском
Статистики захворюваності на коронавірус вселяє серйозні побоювання з приводу того, чи впорається медична система України з таким навантаженням
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українська система охорони здоров'я працює з величезними навантаженнями і знаходиться на межі, не встигаючи приймати всіх хворих коронавірусом. При цьому українці продовжують заперечувати необхідність вакцинації і нехтувати правилами безпеки.

Про це заявив президент асоціації анестезіологів України Сергій Дубров в ефірі телеканалу «Дом».

Вакцинація від COVID-19: кого і на скільки можуть оштрафувати за відмову щепитисяКого, за яких умов та на скільки можуть оштрафувати за відмову вакцинуватися від коронавірусу або за відсутність COVID-сертифіката.

«Мене дивує сьогодні нерозуміння необхідності бути обережними, носити маски, вакцинуватися - зараз, коли більшість областей України знаходяться в червоній зоні, коли в багатьох регіонах заповненість ліжок, виділених під COVID-19, становить 80-90% (у лікарні, де я працюю, ми заповнені на 97%). Тобто дійсно ситуація дуже напружена» - заявив він.

Дубров додав, що зростання цифр статистики захворюваності коронавірусом вселяє серйозні побоювання з приводу того, чи зможе Українська медична система впоратися з багаторазово збільшеним навантаженням.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

«У вихідні дні істотно знижується кількість нових випадків внаслідок того, що ряд лабораторій не працює. Але вівторок-середа - ми бачили цифри не настільки великі, які не досягали 20 тис., і здавалося, що ось — ось ми, напевно, йдемо на спад, але 24 058 нових випадків на 11 листопада — якщо така цифра буде спостерігатися кілька днів поспіль, ми зараз на межі, а 7-10 днів по 24 тис. нових випадків, по 4 тис. госпіталізацій - не знаю, чи витримаємо ми, лікарі, чи витримає система медична» - сказав він.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили 23 572 нових випадки коронавірусу. Це невеликий спад, оскільки кілька днів поспіль фіксували понад 24 тисячі хворих за добу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: