Вибори в Грузії: міжнародні спостерігачі заявили про порушення

Читать на русском
На виборах органів місцевого самоврядування в Грузії міжнародні спостерігачі зафіксували порушення.

На виборах органів місцевого самоврядування в Грузії міжнародні спостерігачі зафіксували порушення.

За інформацією DW, вибори в Грузії мали змагальний характер, але відбувалися в атмосфері тиску на виборців і на тлі низки порушень.

Спільна спостережна місія Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського парламенту виступила з оцінкою виборчого процесу в Грузії.

Країна без героя. Колонка Леоніда ШвецяСаакашвілі лише 53 роки, але всі вершини далеко позаду. Весільний генерал в якомусь напівміфічному Виконавчому комітеті Нацради реформ, завсідник нудних телевізійних ефірів – це якийсь соромітний дауншифтинг.

На пресконференції в Тбілісі спостерігачі заявили про «широко поширених і повторювані звинувачення в залякуванні, купівлі голосів, а також тиску на кандидатів і виборців».

«На цих виборах була велика кількість кандидатів, які вели вільну агітацію і дотримувалися різних поглядів», - зазначив голова місії БДІПЛ Альберт Йонссон. Разом з тим він вказав на «все більш агресивний політичний дискурс і навіть випадки фізичного насильства» і закликав владу Грузії ретельно розслідувати ймовірні порушення.

Спостерігачі також повідомили, що під час виборчої кампанії «багато опозиційні кандидати були змушені вийти з передвиборчих перегонів», і деякі з них ймовірно зробили це під тиском владної партії. Крім того, в кампанії майже не брали участь жінки.

У той же час, спостерігачі позитивно оцінили процес голосування на переважній більшості дільниць, а також управління виборчим процесом із боку влади. Засідання ЦВК вперше були відкритими і транслювалися в прямому ефірі, що підвищило прозорість процесу, вказали представники місії.

Раніше в Грузії оголосили попередні результати виборів до органів самоврядування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: