Бойовики продовжують блокувати більшість КПВВ на Донбасі

Читать на русском
На лінії розмежування повноцінний пропуск здійснюється лише в одному із семи відкритих КПВВ.
dpsu.gov.ua

На лінії розмежування повноцінний пропуск здійснюється лише в одному із семи відкритих КПВВ.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Проте вільному переміщенню громадян перешкоджають окупанти, які заблокували рух у більшості дорожніх коридорів», – йдеться в повідомленні.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 586 осіб та 91 транспортний засіб до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас, 507 осіб та 107 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Війна на Донбасі: позиції ЗСУ потрапили під обстріл з гранатометівЗа минулу добу на Донбасі зафіксовано 11 обстрілів, один військовий ЗСУ отримав поранення.

Повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». У порівнянні з попереднім періодом інтенсивність пасажиропотоку зменшилась на 16 %. Всього за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 8 160 осіб, а на контрольовану територію – 7 289 осіб.

Нагадаємо, сепаратисти поставили нову умову відкриття КПВВ на Донбасі. Відомо, що бойовики ОРДЛО висунули українській стороні нову претензію: Україна нібито неправильно визначила точку, з якої починається контроль над «сірою зоною».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: