В Україну доставили ще майже 190 тисяч доз вакцини Pfizer

Читать на русском
У неділю, 29 серпня, в Україну прибула чергова партія COVID-вакцини Pfizer-BioNTech від уряду Сполучених Штатів Америки.
www.unicef.org

У неділю, 29 серпня, в Україну прибула чергова партія COVID-вакцини Pfizer-BioNTech від уряду Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє пресслужба ЮНІСЕФ.

Сьогодні, 29 серпня, Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 188 370 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19.

«Ці дози разом із розчинником для розведення вакцини надаються Україні урядом Сполучених Штатів через ініціативу COVAX в рамках глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що нова партія вакцин призначена для використання у центрах масової вакцинації та для організованих колективів. До кінця цього року Україна має отримати стільки вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення.

«Сполучені Штати Америки віддані глобальній боротьбі з COVID-19, і ми пишаємося співпрацею з Україною, яка веде до розширення доступу до якісних та схвалених вакцин від COVID-19 по всій країні», – зазначила повірена у справах Крістіна Квін.

Зазначають, що у липні, ЮНІСЕФ доставив 2 000 040 доз вакцини від COVID-19 Moderna, наданих урядом США через COVAX. Загалом, на цей момент 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca) були доставлені в Україну в рамках ініціативи.

Раніше повідомляли, що вакцина проти коронавірусу компанії Moderna в Україні є в достатній кількості. Її вистачить для отримання другої дози всім українцям, які вже отримали першу дозу препарату цієї компанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: