У МОЗ розповіли про готовність медсистеми до нової хвилі COVID

Читать на русском
Українська медсистема готова реагувати на нову хвилю COVID-19. У лікарнях достатньо ліжок для пацієнтів.
фото Громадське

Українська медична система готова реагувати на нову хвилю COVID-19. Лікарні забезпечені ліжками для пацієнтів, більшість із них - з киснем.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у четвер, 26 серпня.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

За даними міністерства, в Україні для лікування пацієнтів з COVID-19 виділено 39 тис. ліжок у 256 медичних закладах, 96% з них забезпечені киснем.

Регіони також закупили і отримали 14,79 тис. кисневих концентраторів, 161 комп'ютерний томограф та 148 рентген-апаратів.

Раніше Україна отримала від Польщі кисневі концентратори, кардіомонітори, пульсоксиметри, медичні рукавички, маски хірургічні та інші засоби.

У МОЗ підкреслили, що незважаючи на зростання кількості випадків штаму «дельта», система готова до нової хвилі захворюваності.

У лабораторіях сформований запас тестів на понад 2 млн досліджень і 2,3 млн експрес-тестів на визначення антигену. У вересні очікується постачання реагентів для проведення 4 мільйонів ПЛР-досліджень та 2,8 млн швидких тестів, додали у відомстві.

Нагадаємо, за добу в Україні виявили 1581 новий випадок COVID. Це на 854 випадки більше, ніж добою раніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: