Землетрус у Гаїті: кількість жертв продовжує зростати

Читать на русском
На заході Гаїті 14 серпня стався землетрус магнітудою 7,2.  За останніми даними, під час землетрусу загинули понад 700 людей.
JCOM Haïti

На заході Гаїті 14 серпня стався землетрус магнітудою 7,2. За останніми даними, під час землетрусу загинули понад 700 людей.

Про це повідомив Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр.

В повідомленні йдеться, що епіцентр знаходився на глибині 10 кілометрів, за 125 кілометрів від столиці країни міста Порт-о-Пренс. Підземні поштовхи відчувалися також у сусідніх країнах.

Агентство AFP зазначає, що за останніми даними, внаслідок землетрусу загинули 724 людини. Ще понад 1,8 тисячі людей постраждали, більшість на півдні країни. Доля сотень людей залишається невідомою.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Гаїті Аріель Генрі висловив співчуття родичам загиблих, і закликав жителів країни об'єднатися після землетрусу.

Додамо, після масштабних лісових пожеж на три провінції Туреччини зійшли проливні дощі, що викликали повені і зсуви.

Кількість загиблих через повінь зростає. Пошуки людей, які пропали безвісти, тривають. До пошуково-рятувальних операціях в трьох провінціях залучені майже 5,6 тисячі рятувальників, 19 вертольотів, 658 службових машин, 542 одиниці будівельної техніки, 42 човни та катери, 66 машин швидкої допомоги, службові собаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: