В Україні зареєстрували понад 6,5 тисяч земельних угод – Шмигаль

Читать на русском
Ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі. Кількість зареєстрованих угод перевищила 6,5 тисяч.
www.kmu.gov.ua

Ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі. Кількість зареєстрованих угод перевищила 6,5 тисяч.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль про це повідомив у Facebook.

«Ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі, спокійно і без конфліктів. Кількість зареєстрованих угод вже перевищила 6,5 тисяч. Кожен може реалізувати право вільно розпоряджатися землею, і все більша кількість укладених угод є свідченням, що ринок є дієвим, прозорим та працює на користь українських громадян», – відзначив Шмигаль.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

Він також додав, що уряд ухвалив два важливі документи, які створюють додаткові інструменти підтримки невеликих фермерських господарств. Зокрема, мова йде про відшкодування фермерам втрат внаслідок можливого пошкодження посівів. А також про механізм, за яким надаватимуть бюджетну субсидію виробникам гречки до 5000 грн за один гектар, але не більше ніж на 300 гектарів оброблюваних угідь одним отримувачем.

Нагадаємо, у Мін'юсті пояснили, через що в українців можуть забирати землю. В Україні можна втратити право на земельну ділянку. Однак це можливо тільки в тому випадку, якщо, згідно із законодавством, аж до 1 січня 2025 року власник земельної ділянки/паю або його спадкоємець не оформив право власності на землю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: