Третина перехворілих на коронавірус протягом пів року знову потрапляє до лікарні – дослідження

Читать на русском
Мінімум 27% пацієнтів, які були госпіталізовані з коронавірусом на початку 2020 року, протягом шести місяців після виписки знову потрапляли до лікарні
Ілюстративне фотоДумська

Коронавірус зберігає небезпеку навіть після того, як хворий ним людина одужала. Справа тут в наслідках, які несе за собою хвороба для людського організму. Особливо важко наслідки коронавірусу переносять невакциновані люди.

Про це повідомляє журнал Plos One з посиланням на дані дослідження, проведеного медичною страховою компанією АОК.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

Згідно з дослідженням, мінімум 27% пацієнтів, які були госпіталізовані з коронавірусом на початку 2020 року, протягом шести місяців після виписки знову потрапляли до лікарні. При цьому тільки 13% з них були госпіталізовані з повторним коронавірусом. Третина мала проблеми з диханням, ще одна третина - нервові розлади. У дослідженні наголошується, що дані були зібрані до початку вакцинації. Середній вік повторно госпіталізованих склав 69 років.

Кожен четвертий з повторно госпіталізованих помер. При цьому 6% померли під час госпіталізації, близько третини - після неї.

Дослідники вважають, що причина такого зростання летальності - супутні захворювання і придбані через коронавірус проблеми зі здоров'ям.

Раніше, нагадаємо, стало відомо, що коронавірус завдає значного удару по когнітивних здібностях людини. Навіть після легкої форми коронавірусу розумові здібності погіршуються, а шкода від середнього ступеня тяжкості коронавірусу можна порівняти зі шкодою мозку від інсульту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: