Карантин в Україні мають намір продовжити до листопада – МОЗ

Читать на русском
МОЗ запропонує Кабміну продовжити дію адаптивного карантину в Україні до листопада. Про це повідомив у понеділок, 9 серпня, голова відомства Віктор Ляшко.

МОЗ запропонує Кабміну продовжити дію адаптивного карантину в Україні до листопада.

Про це повідомив у понеділок, 9 серпня, голова відомства Віктор Ляшко.

«Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили, з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в Європейському регіоні, в Україні теж треба буде продовжити як мінімум на 2 місяці, що ми будемо найближчим часом ініціювати перед Кабінетом міністрів», - сказав Ляшко.

Міністр також розповів про майбутній навчальний рік. Якщо ситуація залишатиметься на сьогоднішньому рівні, то освітній процес розпочнеться без будь-яких додаткових обмежень. Якщо ж епідситуація погіршуватиметься, то працювати продовжать ті школи, де буде вакциновано більш ніж 80% працівників.

Ляшко зазначив, що зараз тільки в декількох регіонах працівників освіти вакциновано понад 50% - це Київ, Київська область та ще декілька регіонів. Але до початку навчального року ще є час, щоб поліпшити ситуацію.

Щодо масової вакцинації підлітків старших за 12 років, він сказав, що поки що це питання продовжує вивчатися, так як ще в Україні не вакцинована значна частина дорослого населення, яка важче переносить коронавірус, ніж діти.

Нагадаємо також, що МОЗ хоче максимально відтягнути новий локдаун.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: