В американському штаті Каліфорнія пожежа повністю знищила місто

Читать на русском
У США через пожежу Діксі, яка вирує з середини липня, повністю знищено місто. Йдеться про місто Грінвілл в штаті Каліфорнія.
twitter.com/stuartpalley

У США через пожежу «Діксі», яка вирує з середини липня, повністю знищено місто. Йдеться про місто Грінвілл в штаті Каліфорнія.

Про це повідомляє Euronews.

Пожежа стала однією з найбільших за всю історію штату. Полум'я вже знищило 130 тисяч гектарів лісу. Через сильну спеку, вітер і посуху вогонь продовжує розростатися.

Зазначають, що дотла згоріло місто Грінвілл, засноване за часів «золотої лихоманки». Жителі Честера, розташованого на озері Алманор, як і кількох інших населених пунктів, були евакуйовані.

Зауважимо, що боротьбу з вогнем ведуть понад 5000 осіб. Полум'я викидає в атмосферу дим, який добре видно з космосу.

Нагадаємо, у США лісові пожежі охопили великі території в 12 штатах. Горить уздовж всього західного узбережжя. Загалом в США зафіксували 85 осередків загорянь. Пожежникам вдалося взяти під контроль лише половину з них. Займання викликали аномальна спека і затяжна посуха.

В Туреччині понад тиждень не можуть впоратися з пожежами. Вони почалися у липні, на тлі сильної спеки, у курортній провінції Анталія. 7 серпня більшість лісових пожеж у провінції Анталья на півдні Туреччини вже локалізовані. Виняток становить лише район Ібраді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: