«Могли би шантажувати світ»: у мережі обговорюють слова Арахамії про ядерну зброю

Читать на русском

Давид Арахамія вважає, що Україна даремно відмовилася від ядерної зброї. Реакція соцмереж на висловлювання нардепа.
sluga-narodu.com

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі одного з телеканалів висловив жаль через те, що Україна свого часу відмовилася від ядерної зброї.

«У Кравчука, мені здається, фатальна помилка – позбутися ядерної зброї після підписання меморандуму, який нічого не значив. Якби ми були ядерною державою, з нами би всі розмовляли б по-іншому, домовлялися би по-іншому», – заявив депутат.

«Навіть якщо б не могли обслуговувати (ядерне озброєння – ред.), ми могли б скоротитися, але все одно залишити ядерний потенціал. Ми могли б шантажувати весь світ, і нам би давали гроші на обслуговування, як зараз це відбувається в багатьох інших країнах», – вважає Арахамія.

Слова нардепа «шантажувати весь світ» викликали великий резонанс, докладніше – в добірці «Слово і діло».

«Про помилку здачі ядерної зброї думають багато українців і говорили до нього багато політиків. Можливо, «шантаж» – невдале слово, але очевидно, Давид вжив його в контексті захисту національних інтересів України: адже для всіх очевидно, що наявність ядерної зброї – гарантія поваги незалежності і суверенітету будь-якої країни. Була би у нас ядерна зброя – навряд чи Путін зважився на анексію Криму, свавілля і війну на Сході», – написала Наталя Влащенко.

«Я підніму інший аспект – відсутність в України ядерної зброї врятувала світ від ядерної війни. Справа в тому, що навіть якщо б ми мали ЯЗ, то ми всі чудово розуміємо, що в 2014 році Україна на чолі з Турчиновим-Порошенком її не застосувала б. Тепер про це можна говорити точно після всіх зливів з Медведчуком і діяльності цих панів. При цьому весь світ побачив би, що ядерна зброя аж ніяк не гарантує безпеку, тому агресивно налаштовані країни могли б дійти до думки, що атакувати країну з ядерною зброєю в принципі нічого страшного. І можна ризикувати», – вважає Юрій Романенко.

«Ви думали монобільшість мріє стати Комуністичною партією Китаю? А, ось, виявляється, ні. Їхня мрія – терористичне угруповання, яке захопило ядерну зброю. Додам тільки, що за кордоном до таких заяв ставляться вельми серйозно, адже Арахамія, це формально лідер монобільшості в парламенті, і, отже, його позиція – це позиція української влади. Тому немає чого дивуватися тому, що після 2019 року багато наших міжнародних партнерів втратили до нас інтерес», – написав Сергій Таран.

Нагадаємо, раніше Давид Арахамія в інтерв'ю китайським ЗМІ говорив, що «принципи керівних партій України та Китаю багато в чому збігаються, оскільки їхнім девізом є служіння народу». Реакцію соцмереж на це висловлювання можна подивитися тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: