Заарештовано українця, якого підозрюють у піратстві в Індійському океані

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід громадянину України, якого підозрюють в піратстві в Індійському океані. Це перший випадок в історії України арешту за піратство.
newsone.ws

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід громадянину України, якого підозрюють у піратстві в Індійському океані. Це перший випадок арешту «офіційного» пірата.

Про це у середу, 21 липня, повідомив прессекретар Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передає Укрінформ.

СБУ затримала «першого офіційного пірата»СБУ затримала громадянина України, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп.

«За клопотанням слідчого СБУ Шевченківський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 48 днів», - сказав він.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що СБУ затримала громадянина України, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп за його звільнення. Пірат відпустив судно тільки після того, як йому виплатили 6 тисяч доларів.

Українцю оголосили підозру за ч. 1 ст. 446 Кримінального кодексу України, а саме: застосування насильства, пограбування або інші ворожі дії щодо екіпажу морського судна.

Це перший випадок в історії України, коли громадянину країни повідомлено про підозру у піратстві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: