ЦВК Молдови опрацювала 100% протоколів на виборах

Читать на русском
ЦВК Молдови у понеділок, 12 липня, оголосила результати парламентських виборів. Партія Санду отримає більшість у парламенті.
newsmaker.md

Центральна виборча комісія Молдови у понеділок, 12 липня, оголосила результати парламентських виборів. Опрацьовано всі протоколи.

Про це повідомляє NewsMaker.

Протидія контрабанді: президент Молдови розраховує на підтримку УкраїниПрезидент Молдови розраховує на підтримку України щодо протидії контрабанді та відмиванню грошей.

Згідно з попередніми підрахунками, перемогла партія чинного президента Маї Санду «Дія і солідарність» (PAS), яка набрала 52,80% голосів виборців.

На другому місці, за даними ЦВК, виявився передвиборчий блок Партії соціалістів і Партії комуністів (ПСРМ-ПКРМ) набрав 27,17% голосів. Партія «Шор», за яку проголосували 5,74% виборців, на третьому місці.

Решта не проходять до парламенту.

За даними видання, у новому складі парламенту Молдови партія «Дія і солідарність» (PAS) може отримати 62-63 місця, блок комуністів і соціалістів - 32, а партія «Шор» - 6 місць.

Нагадаємо, 11 липня у Молдові відбулися дострокові парламентські вибори. У виборчому списку були представлені 20 партій, два блоки і один незалежний кандидат.

Сьогодні на ранок було опрацьовано трохи більше 99% протоколів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: