Україна домовляється з Ірландією щодо визнання COVID-сертифікатів – Кулеба

Читать на русском
Міністри обговорили заходи України та Ірландії в контексті протидії пандемії, вакцинацію населення і спрощення умов поїздок громадян двох країн.

Україна домовляється з Ірландією про взаємне визнання COVID-сертифікатів.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками телефонної розмови з міністром закордонних справ і оборони Ірландії Саймоном Ковеном, інформує пресслужба відомства.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 30 червняВ Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 2 583 468 щеплень. Найбільшу кількість за 29 червня 2021 року було проведено у Києві.

Міністри обговорили заходи України та Ірландії в контексті протидії пандемії, вакцинацію населення і спрощення умов поїздок громадян двох країн.

«Україна завершує процес запуску цифрового COVID-сертифікату, який буде синхронізований з аналогом ЄС. Взаємне визнання таких сертифікатів між нашими державами спростить поїздки громадян і пожвавить контакти бізнесу. Це стане одним із перших завдань посла України, який за кілька кілька тижнів має прибути до Дубліну», - заявив Кулеба.

Крім того, очільники зовнішньополітичних відомств обговорили взаємодію двох країн у міжнародних організаціях, зокрема у контексті непостійного членства Ірландії в Раді Безпеки ООН.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні стартує бета-тестування сертифікатів вакцинації від коронавірусу. Сертифікати будуть доступні в мобільному додатку «Дія» з 1 липня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: