Київ і сервіси прокату електросамокатів узгодили правила роботи

Читать на русском
Сервіси прокату електросамокатів та Київ узгодили правила використання транспорту та підписали документ.
Фото: Bolt

Оператори прокату електросамокатів разом із Київською міською державною адміністрацією підписали меморандум, який регулюватиме правила роботи.

Про це повідомили у КМДА.

Підписи поставили представники усіх семи компаній, що сьогодні надають послуги прокату електросамокатів у Києві: Вolt, Kiwi, Scroll, BikeNow, Zelectra, Jet та Vzhooh.

Що передбачає меморандум:

  • зменшення максимальної швидкості з 30-35 км/год до 20 км/год;

У спеціально визначених зелених, пішохідних та історичних зонах швидкість сягатиме не більше 14 км/год.

  • установку спеціального ідентифікаційного номера на кожний самокат;

  • страхування користувачів на суму від 100 тисяч грн на випадок нещасних випадків та травм під час використання самокату;

Поліс має покривати витрати на медичну допомогу та лікування, а також шкоду, завдану майну третіх осіб.

Рух самокатів, моноколіс і сегвеїв на вулицях міст врегулюють законодавчоЩо саме пропонує проєкт закону про рух персонального легкого електротранспорту та чи вирішить він усі конфліктні питання, читайте в матеріалі Слово і діло.

Окрім цього, запроваджуються зони, де буде заборонено залишати самокати.

«Це історичний центр, зони навколо дипломатичних установ, окремих державних органів, правоохоронних органів, а також суб’єктів, які ведуть свою діяльність у галузі національної безпеки і оборони», – розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Також, за його словами, буде спеціальний перелік зон, де забороняється пересування самокатів. На під’їзді до цих зон самокат просто вимикатиметься.

Серед таких – Пейзажна алея, пішохідна частина вулиці Сагайдачного, деякі релігійні та чутливі зони, наприклад, кладовища, а також частина зон навколо органів державної влади.

«Крім того, ми впорядковуємо точки ранкового старту. 1025 точок будуть у всіх районах Києва на чітко затверджених паркомісцях на 5 і 10 самокатів. І лише з них самокати мають стартувати. Таким чином у місті вирішиться проблема, коли після підзарядки зранку вони стоять деінде», – додав Усов.

Нагадаємо, нещодавно ми розбирали, як рух електросамокатів планують врегулювати законодавчо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: