Туреччина у червні розпочне будівництво каналу Стамбул

Читать на русском
Довжина судноплавної артерії, яку побудують в обхід Босфору, становить понад 40 метрів. З її допомогою влада планує збільшити експорт.
Укрінформ

Довжина судноплавної артерії, яку побудують в обхід Босфору, становить понад 40 метрів. З її допомогою влада планує збільшити експорт.

Про це пише Anadolu.

«Десь у кінці червня ми закладемо перший камінь у будівництво каналу Стамбул. Безумовно, є ті, хто стурбований цим мегапроектом. Але це не зупинить нас», – розповів президент країни Реджеп Таїп Ердоган.

Зазначають, що реалізація зазначеного проєкту підвищить стратегічну значимість турецького мегаполісу, оскільки через канал перекинуть шість мостів, а на його берегах побудують два міста.

Проєкт 43-метрового каналу, який покликаний стати новою судноплавною артерією в західній частині Стамбула, що з'єднує Чорне та Мармурове моря, був анонсований Ердоганом у 2011 році. З його допомогою Туреччина має намір довести свій експорт до 500 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше міністр охорони довкілля країни Мурат Курум висловив сподівання, що проєкт буде швидко реалізований. Штучний канал з’єднуватиме Чорне море на північ від Стамбула із Мармуровим морем на півдні, звідки кораблі пливуть у напрямку Середземного моря.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: