У Британії пройшли акції на підтримку Палестини

Читать на русском
У кількох містах Британії відбулися багатотисячні акції на підтримку Палестини, на тлі загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту.
The Guardian

У кількох містах Британії відбулися багатотисячні акції на підтримку Палестини, на тлі загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначають, що демонстрації відбулися у Лондоні, Бристолі, Пітерборо та Ноттінгемі. Найбільше людей зібралося у Лондоні, на вулиці вийшли понад 180 тисяч осіб. Ймовірно, це найбільша цифра за час всіх пропалестинських акцій у Британії. На ній виступали у тому числі деякі депутати від лейбористів, представники профспілок та антивоєнних організацій.

Учасники акції закликали до негайного врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту, часто скандували «Звільніть Палестину».

Від демонстрації не відмовилися попри домовленості про перемир’я після 11 днів ракетних обстрілів між Ізраїлем і сектором Гази.

Нагадаємо, у Лондоні 15 травня 13 людей були заарештовані після в основному мирного протесту на знак солідарності з народом Палестини біля посольства Ізраїлю.

Зазначимо, ракетні удари між Ізраїлем і Сектором Газа розпочались 10 травня. Загострення виникло через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі. Відомо, що з Сектора Газа в бік Ізраїлю було випущено вже 3700 ракет.

Медики з Гази повідомляють, що з початку нового загострення конфлікту станом на 19 травня загинули 227 палестинців, 64 серед яких - діти.

20 травня Кабінет безпеки Ізраїлю проголосував за припинення ударів по контрольованому палестинськими радикалами Сектору Газа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: