Країни G20 погодили принципи боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Країни G20 і інші держави узгодили основні принципи боротьби з пандемією COVID-19 - вони затвердили передачу патентів на ліки на добровільних засадах.

Країни G20 і інші держави узгодили основні принципи боротьби з пандемією COVID-19 - вони затвердили передачу патентів на ліки на добровільних засадах.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

«Всі країни G20 погодили спільні принципи подолання COVID-19», - написала вона, додавши, що тепер «пандемія знову не застане нас зненацька».

За її словами, на глобальному саміті з питань охорони здоров'я в Римі була схвалена «Римська декларація». У документі, зокрема, затверджена передача патентів на лікарські засоби на добровільній основі та в рамках існуючих правових міжнародних норм.

«Зобов'язуємось полегшувати обмін інформацією, передачу угод по патентному праву, а також передачу технологій і знань на добровільній основі і на підставі діючих багатосторонніх угод», - йдеться в декларації

Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що всі брали участь в саміті визнали, що «інтелектуальна власність - це інструмент збільшення виробничих потужностей».

«Але система передбачає обов'язкове ліцензування, як інструмент, який можна використовувати в кризовій ситуації», - додала вона.

За її словами, в червні Євросоюз запропонує Світової організації торгівлі (СОТ) «третій шлях», що передбачає «кращі комерційні умови, підтримку і нарощування виробництва, а також на спрощення отримання ліцензій в кризові періоди».

Нагадаємо, Іспанія з 7 червня дозволить в'їзд вакцинованих туристам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: