В Індії 150 тисяч людей евакуювали через циклон

Читать на русском
В Індії штат Гуджарат накрив циклон Тауктає. Відомо, що він забрав життя щонайменше 12 людей
The Guardian

В Індії штат Гуджарат накрив циклон Тауктає. Відомо, що він забрав життя щонайменше 12 людей.

Влада Індії перемістила майже 150 тисяч людей зі своїх будинків в штаті Гуджарат в безпечні місця. Такого стихійного лиха в Індії не було більше, ніж двадцять років, повідомляє The Guardian.

Індія побила новий антирекорд добової смертності через COVIDВ Індії за добу зафіксували новий рекорд від коронавірусу - 3 780 померлих. Заразилися ще понад 382 тисячі осіб.

Циклон вбив щонайменше 12 людей і залишив за собою слід руйнування, коли він пройшов повз прибережних Штатів Керала, Карнатака, Гоа і Махараштра. У Мумбаї бачили вирвані з коренем дерева, застряглі машини та автобуси.

Також відомо, що через циклон влада призупинила вакцинацію від коронавірусу.

Аварійна бригада Червоного Хреста Індії працювала з владою і сприяла евакуації. Циклон приніс пориви вітру зі швидкістю до 130 миль/год (210 км/год), що поставило його на один рівень з ураганом категорії 3 і на один рівень нижче категорії суперциклонів IMD.

Крім того, дві баржі, на борту яких перебувало понад 400 осіб, пливли за течією недалеко від узбережжя Мумбаї, і судна були відправлені для надання допомоги.

За словами представника берегової охорони, крім 12 загиблих в Махараштрі, Гоа і Карнатаці, пропали безвісти 28 рибальських човнів.

Нагадаємо, на Ухань обрушився потужний торнадо.

Також вчора в Україні було оголошено штормове попередження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: