У Чернігові патрульні під час виїзду на виклик застрелили чоловіка

Читать на русском
У Чернігові під час виїзду за викликом за фактом домашнього насильства співробітники поліції застосували табельну вогнепальну зброю. Чоловік від отриманих поранень помер.

У Чернігові під час виїзду за викликом за фактом домашнього насильства співробітники поліції застосували табельну вогнепальну зброю. Чоловік від отриманих поранень помер.

Про це повідомили в прокуратурі Чернігівської області.

На місце події виїхали представники прокуратури, а також слідчі Держбюро розслідувань. Відкрили кримінальні провадження у ч. 3 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство).

«Розпочато досудове розслідування. За його результатами буде надана правова оцінка діям співробітників поліції», - йдеться в повідомленні.

У той же час, місцеве видання ЧЕline повідомило подробиці інциденту.

Так, до поліції надійшов виклик про домашнє насильство в одній з квартир по вулиці Жабинського. Сусіди почули жіночі крики про допомогу і нібито чоловік погрожував жінці фізичною розправою.

На виклик приїхали два екіпажі патрульної поліції. Оскільки була загроза життю людини, поліцейські прийняли рішення проникнути до квартири. Підручними засобами відкрили двері і побачили чоловіка, який в обох руках тримав ножі.

Чоловік був агресивний і не реагував на команди патрульних. Після цього він раптово пішов із ножами на правоохоронців.

«Відповідно до Закону України Про Національну поліції, патрульні застосували вогнепальну зброю і поранили чоловіка», - повідомили виданню в поліції Чернігівської області.

У поліції стверджують, що правоохоронці викликали на місце події «швидку» та до її приїзду надавали першу медичну допомогу пораненому чоловіку. Потім медики більше години намагалися реанімувати нападника, але врятувати його життя не вдалося.

Раніше повідомлялося про те, що в Івано-Франківську вночі вибухнув BMW Х5.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: