У Лівії бойовики атакували штаб-квартиру Ради президента

Читать на русском
У лівійській столиці Тріполі група озброєних людей атакувала готель Корінтія, в якому розташована штаб-квартира Рада президента Лівії.
Фото з відкритих джерел

У лівійській столиці Тріполі група озброєних людей атакувала готель «Корінтія» (Corinthia Hotel), в якому розташована штаб-квартира Рада президента Лівії.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Зазначають, що глава президентської Ради Мухаммед аль-Менфі встиг покинути будівлю готелю через чорний вхід. У Раді запевнили, що всі інші члени органу, до складу якого входять три людини, також перебувають у безпеці.

Припускають, що за нападом можуть стояти озброєні формування Західного регіону, які брали участь в операції «Вулкан гніву» проти Лівійської національної армії. Нападники домагаються перестановок в керівництві служби загальної розвідки країни, а також вимагають звільнити міністра закордонних справ Наджлу Мангуша, яка неодноразово виступала за негайне виведення з країни всіх іноземних військ і найманців, в тому числі критикувала присутність турецьких військ в Лівії.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 січня в Україну повернулися четверо українських громадян: Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський та Павло Чайка. Це члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який було затримано в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: