Україна і Румунія планують відкрити нові пункти пропуску на кордоні

Читать на русском
Україна і Румунія домовилися якнайшвидше провести консультації задля усунення перешкод для відкриття додаткових пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні.
Пресслужба МЗС

Україна і Румунія домовилися якнайшвидше провести консультації задля усунення перешкод для відкриття додаткових пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Україна прагне офіційно започаткувати стратегічне партнерство з Румунією. Це означатиме особливі відносини між нашими державами. Ми з Богданом Ауреску домовилися втілити це у дійсність», – заявив Дмитро Кулеба.

Міністр підкреслив, що стратегічне партнерство України та Румунії зробить сильнішими не лише обидві держави, а і сприятиме безпеці, стабільності та процвітанню ширшого регіону. Глави МЗС обговорили подальше розширення економічної співпраці, створення нових можливостей у торгівлі та збільшення людських контактів.

Глави української та румунської дипломатії відзначили готовність двох держав до започаткування стратегічного партнерства. Сторони домовилися якнайшвидше провести консультації між причетними відомствами України та Румунії задля усунення перешкод для відкриття додаткових пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні та втілення спільних інфраструктурних проєктів. Також вони домовилися активізувати діяльність робочої групи зі співпраці в енергетиці.

Нагадаємо, у межах Рівненської області на кордоні з Білоруссю запроваджуються додаткові обмеження, які спрямовані на посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: