У Києві епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищений на 18%

Читать на русском
За минулий тиждень в столиці зареєстрували 26 276 хворих на грип та ГРВІ, епідемічний поріг у місті перевищений на 18,2%.

За минулий тиждень в столиці зареєстрували 26 276 хворих на грип та ГРВІ, епідемічний поріг у місті перевищений на 18,2%.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає у понеділок, 5 квітня, пресслужба КМДА.

За його словами, зараз показник захворюваності становить 885,5.

Поворозник зазначив, що в столиці спостерігається незначне зниження захворюваності на грип та ГРВІ на 1,1% у порівнянні з попереднім тижнем, яке відбулося за рахунок дитячого населення. Так, дітей захворіло - 6 529 (зниження на 12,8%), дорослих - 19 747 осіб (зростання на 3,5%).

«У структурі захворюваності діти складають 24,8%, а на попередньому тижні - 28,2%. 44,2% - діти шкільного віку. При цьому серед школярів захворюваність знизилася на 18,3% - зареєстровано 2 886 випадків», - йдеться в повідомленні.

За словами Поворозника, до медичних установ за тиждень госпіталізовано 1987 осіб, з них 78 дітей.

«Я не раз говорив, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ безпосередньо впливає на кількість госпіталізованих. Адже сьогодні всі хворі з ознаками вірусного захворювання автоматично стають пацієнтами з підозрою на захворювання коронавірусів. Тільки за минулу добу в комунальні лікарні госпіталізовано 470 хворих на коронавірус, з підозрою на захворювання і з пневмоніями. Всього у стаціонарах лікується 4 693 пацієнти», - зазначив заступник голови КМДА.

Він також висловив надію, що карантин, який з 5 квітня впроваджений в місті, повинен зменшити рівень захворюваності та відповідно - навантаження на лікарів комунальних медустанов.

Раніше повідомлялося про те, що в Києві захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг на 20%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: