У МОЗ незадоволені кількістю щеплень у трьох областях

Читать на русском
МОЗ не задоволене темпами вакцинації в трьох областях - Одеській, Харківській та Запорізькій.
Віктор Ляшкоkmu.gov.ua

Темпи вакцинації занадто низькі в трьох областях – Одеській, Харківській та Запорізькій.

Про це під час брифінгу 26 березня заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 26 березняВ Україні вже вакцинувалися від COVID-19 174 325 людей, за добу - 18 738 людей щеплено від COVID-19.

Він зазначив, що у порівнянні з попереднім тижнем, кількість вакцинованих в Україні зросла вдвічі. Однак деякі регіони могли б і наростити темп.

_«Чи задоволені ми темпами вакцинації? Не всюди. На цьому тижні разом з міністром охорони здоров'я проводили селекторну нараду. Сьогодні хотів би передати сигнал Одеській, Харківській, Запорізькій областям. Міста-мільйонники не можуть проводити таку малу кількість вакцинацій щодня. Це питання буде повторно розглядатися найближчим часом на селекторних нарадах, оскільки в цих містах потрібно нарощувати темпи вакцинації»___, - сказав Ляшко.

Нагадаємо, вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. На сьогодні проходить другий з п'яти етапів. У МОЗ повідомляли, що за весь час було зафіксовано лише близько 600 побічних реакцій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: