Справа Семенченка: суд відправив трьох фігурантів під домашній арешт

Читать на русском
СБУ та ОГПУ підозрюють фігурантів у створенні воєнізованого збройного формування на чолі з Семеном Семенченком
Шевченко і Семенченко24 канал

Службі безпеки України та офісу генерального прокурора відмовили у проханні взяти під варту кількох фігурантів справи про незаконне воєнізоване формування, організоване колишнім комбатом добровольчого батальйону, екснардепом Семеном Семенченком.

Відповідний вирок винесла суддя Печерського районного суду Києва, написав у своєму Facebook колишній народний депутат Єгор Соболєв.

Мається на увазі засідання з обрання запобіжного заходу учасникам батальйону «Донбас» Ігорю Орленку («Соболь»), Олександру Новікову («Хаммер») і Сергію Акимовичу («Акім»).

Втім, запобіжний захід їм обрали, але інший - всіх трьох помістили під цілодобовий домашній арешт. СБУ та ОГПУ підозрюють перерахованих вище фігурантів у створенні воєнізованого збройного формування на чолі з Семеном Семенченком.

Раніше в СБУ заявили, що у справі про діяльність незаконного збройного формування, до якого, за інформацією СБУ, причетні колишній нардеп Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко, будуть оголошені нові підозри.

Вчора стало відомо про те, що Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Семена Семенченка та «агента НАБУ» Євгена Шевченка за підозрою у створенні незаконного збройного формування - «приватної військової компанії» (стаття 260 Кримінального кодексу).

Щоправда, пізніше виявилося, що інформація про затримання СБУ Семенченко і Шевченко виявилася помилковою. Так, «агент НАБУ» заявив, що його ніхто не затримував і що свою спільну позицію у справі доопрацьовує з адвокатом і озвучить її на суді при обранні запобіжного заходу.

Прессекретар СБУ Артем Діхтяренко, коментуючи українським виданням публікації ЗМІ та громадських діячів, підтвердив, що Семенченко та Шевченко оперативниками СБУ не затримувалися.

«Станом на зараз ніхто не затриманий. Семенченку та Шевченку вручені підозри», – підкреслив Дехтяренко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: