У Києві працівники приватної лабораторії підробляли COVID-довідки

Читать на русском
Столичні поліцейські викрили працівників приватної лабораторії, які організували продаж довідок про відсутність коронавірусу.
Фото: mvs.gov.ua

Столичні поліцейські викрили працівників приватної лабораторії, які організували продаж довідок про відсутність коронавірусу.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Вартість одного сертифікату або довідки становила від 900 до 1800 гривень. Ціна залежала від терміну «виконання» фальшивого документа. Сертифікати купували громадяни для виїзду за кордон.

«Встановлено, що до організації схеми причетні працівники приватної лабораторії та мешканець Києва, який займався розповсюдженням готових довідок. Зловмисники продавали сертифікати та довідки про проходження тестування на COVID-19 із зазначенням негативних результатів тестів, у тому числі й без фактичного проведення відповідних досліджень», – розповіли в поліції.

Також встановлені факти фальсифікації результатів аналізів пацієнтів із негативного на позитивний.

За попередніми даними поліції, шахраї видали 80 фальсифікованих документів за період із лютого на суму понад 135 тис. грн.

Нагадаємо, що раніше правоохоронці викрили двох осіб, які за 550 гривень підробляли довідки про відсутність захворювання на коронавірус із печаткою одного зі столичних медичних центрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: