У парламенті запропонували збільшити допомогу при народженні першої дитини

Читать на русском
Раді пропонують збільшити розмір матеріальної допомоги при народженні першої дитини. З 2014 року вона в рази впала у доларовому еквіваленті.

Раді пропонують збільшити розмір матеріальної допомоги при народженні першої дитини. З 2014 року вона в рази впала у доларовому еквіваленті.

Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп зазначив, що з 2021 року державний бюджет отримав на 1 млрд гривень акцизного податку більше завдяки діям податкової та фіскальної служб, які продовжують боротьбу з ринком фальсифікату.

«За нашими підрахунками це дозволить наповнити бюджет країни більш ніж на 10 млрд гривень щорічно. Цих коштів вистачить на найважливіше, на мою думку, питання - збільшення допомоги при народженні дитини», - підкреслив голова комітету.

Він звернув увагу, що з 2014 року не змінювалася сума виплат батькам за народження першої дитини. У національній валюті вона становить 41 280 гривень, однак у доларовому еквіваленті знизилася із 2612 до 1490 доларів.

Пакунок малюка: чи збільшиться допомога при народженні дитини в 2021 роціПілотний проєкт передбачає, що батьки зможуть обирати між готовим пакунком та його грошовим еквівалентом.

«Виплати допомоги при народженні дитини мають бути підвищені. Ми пропонуємо почати процес з встановлення таких сум виплат: 50 тис. гривень - при народженні першої дитини, 100 тис. гривень - при народженні другої та 150 тис. при народженні третьої та кожної наступної дитини», - розповів нардеп.

При таких розмірах матеріальної допомоги до відповідного фонду необхідно щорічно вкладати 11,5 млрд гривень, які, за словами Гетманцева, будуть надходити шляхом процесу виведення ринку алкоголю з тіні.

Він також додав, що має намір подати дану законодавчу ініціативу до проєкту державного бюджету на 2022 рік.

Нагадаємо, в Україні планується відв'язати низку виплат від прожиткового мінімуму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: