Макрон назвав відсоток доз вакцини, який планують відправити біднішим країнам

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу і США терміново відправити до 5 відсотків своїх обсягів вакцини проти коронавірусу в країни, що розвиваються.
Фото з відкритих джерел.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу і США терміново відправити до 5% своїх обсягів вакцини проти коронавірусу в країни, що розвиваються, де кампанії з вакцинації ще не почалися.

Про це президент Франції розповів Financial Times.

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

У інтерв’ю Макрон сказав, що африканські країни іноді купують західні вакцини, такі як препарати, вироблені AstraZeneca, за цінами вищими, ніж сплачує ЄС, та отримують пропозиції китайських і російських вакцин невизначеної ефективності проти нових варіантів вірусу.

Ми не говоримо про мільярди доз відразу або про мільярди і мільярди євро. Мова йде про більш швидкий розподіл 4-5% наявних у нас доз", - сказав Макрон.

«Це не змінить наших кампаній з вакцинації, але кожна країна повинна виділити невелику кількість доз, які вона повинна передати з десятків мільйонів, дуже швидко, щоб люди на місцях бачили, як це відбувається», - додав він.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вирушив до Індії на переговори про постачання антикоронавірусної вакцини.

Раніше ми писали, що міністра можуть відправити у відставку у разі зриву вакцинації.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, як просувається процес в різних країнах і скільки доз вакцини вже отримало населення планети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: