У МОН уточнили правила роботи шкіл та дитсадків під час адаптивного карантину

Читать на русском
Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про роботу шкіл та дитсадків в умовах адаптивного карантину.
mon.gov.ua

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про роботу шкіл та дитсадків в умовах адаптивного карантину, який в країні почнеться наступного тижня.

Про це він написав у своєму Telegram в середу, 17 лютого.

Адаптивний карантин в Україні: зміни і послаблення з 24 лютогоКабмін з 24 лютого впроваджує по всій країні жовту зону епіднебезпеки, яка передбачає деякі пом'якшення карантинних обмежень.

За словами Шкарлета, згідно з постановою Кабміну, в Україні забороняється відвідування установ освіти в тому разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувають близько 50% учнів і персоналу.

Також заборонено проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю більш ніж однієї групи/класу і в присутності глядачів.

При цьому глава МОН зазначив, що, якщо регіон потрапить до «червоної» зони, то робота дитсадків, спецзакладів освіти і початкових класів все одно продовжиться.

«Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання. Моя позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною», - уточнив міністр.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін прийняв постанову, якою продовжив карантин в Україні до 30 квітня. Також з 24 лютого в країні почне діяти адаптивний карантин з деякими послабленнями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: