Убивство Окуєвої: прокуратура завершила розслідування

Читать на русском
Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт в кримінальному провадженні проти організатора і шести учасників злочинної організації, що займалися скоєнням замовних вбивств.

Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні проти організатора і шести учасників злочинної організації, що займалися скоєнням замовних вбивств.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Злочинне угруповання орудувало з 2016 по 2019 роки.

«Слідством встановлено, що учасники злочинної організації за грошову винагороду здійснювали замовні вбивства, зокрема, вбили директора ТОВ Капарол, директора відділу реклами Київського метрополітену, приватного підприємця, а також скоїли замах на вбивство адвоката, який захищав інтереси потерпілих підприємців», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, зазначили у відомстві, члени організації разом із громадянином Росії, який на сьогодні перебуває в розшуку, вбили активістку Євромайдану, котра брала участь у бойових діях в Дебальцевому, медпрацівника Аміну Окуєву, а також здійснили замах на вбивство її чоловіка.

Замовники цих вбивств і замахів зараз перебувають в розшуку.

«Обвинуваченим інкримінується створення та участь у злочинній організації; закінчений замах на умисне вбивство з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; придбання, носіння, зберігання і передача вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу; незаконне виготовлення вибухового пристрою і заволодіння вогнепальною зброєю і бойовими припасами», - відзначили в пресслужбі.

У разі доведення провини фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Як відомо, Окуєва була вбита 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. На неї було здійснено збройний напад, коли вона перебувала в автомобілі. Її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Одним з підозрюваних у вбивстві Окуєвої слідство вважає уродженця Дагестану Ігоря Редькіна. За даними правоохоронців, його ДНК виявили на зброї, з якої було скоєно замах.

Нагадаємо, в травні цього року прокуратура повідомила про підозру організатору замовного вбивства Аміни Окуєвої, яке сталося 30 жовтня 2017 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: